Sunday 20 October 2013

      Galletas de avellanas y chocolate con leche

Hoy os voy a presentar unas galletas americanas,las famosas cookies con chocolate,que tienen muchísimas versiones!Quiero decir que dedico esta receta a las Super mamas de la clase de mi hija,que probaron las galletas en el café de la tarde y les gustaron mucho!Bueno chicas,ya podéis  apuntar la receta y hacerla con vuestros hijos!


Para  25 galletas. Preparación : 20 minutos. Cocción : 10 minutos.


  1. 200 g. de azúcar
  2. 100 g. de mantequilla en pomada
  3. 170 g. de chocolate con leche
  4. 220 g. de harina
  5. 1 huevo 
  6. 100 g. de avellanas
  7. 1 cucharadita de extracto de vainilla liquida
  8. media cucharadita de levadura
  9. media cucharadita de sal

 Tamizar juntas la harina y la levadura.Cortar el chocolate y las avellanas en trozos.Trabajar la mantequilla en pomada. Añadir el azúcar y la sal a la mantequilla y batir hasta que se blanquee.Añadir el huevo y la vainilla.Incorporar progresivamente la mezcla de harina y levadura.Acabar con los trozos de chocolate y avellanas.Mezclar bien y dejar reposar en el frigorífico durante 15 minutos.Poner bolitas de masa sobre una placa cubierta de papel sulfurizado.Hornerar 10 minutos,en horno precalentado a 170ºC.Es tremendamente fácil y rápido,a los niños  les encanta,por cierto ya las tengo encargadas para la fiesta de Halloween que organizamos las mamas!


Hasta pronto!Prometo no tardar tanto!Gracias a todos mis segidor@s!Besos!







       Американски бисквити с лешници и     
                     млечен шоколад     


Днес реших да ви предложа тази рецепта,защото е бърза и вече доста пъти се убеждавам,че има голям успех сред деца и възрастни!Разбира се може да се заменят лешниците ,с каквито искате ядки,а шоколада може да е черен или бял!Посвещавам тази рецепта на моята приятелка Илияна от Варна,която страшно много обичам,и вече няколко пъти и диктувам тази рецепта по телефона и тя все я губи,нейните сладки дечица обожават тези бисквитки!

За една доза от 25 бисквитки:

  1. 200 гр. захар
  2. 100 гр. масло на стайна температура
  3. 170 гр. млечен шоколад
  4. 220 гр. брашно
  5. 1 яйце
  6. 100 гр.  лешници
  7. 1 ванилия
  8. половин ч.л. бакпулвер
  9. половин ч.л. сол           
Пресяваме брашното с бакпулвера.Нарязваме на едри парченца шоколада и лешниците.Разбиваме маслото до кремообразност.Прибавяме захарта и солта към маслото и разбиваме до побеляване.Добавяме яйцето и ванилията.Постепенно прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и завършваме с парченцата шоколад и лешници.Оставяме да престои в хладилника около 15 минути.Правим топченца от сместа и поставяме в тава  за печене върху сладкарска  хартия,леко спескваме отгоре с льжица.Печем в затоплена на 170 градуса  фурна около 10 минути.Внимавайте с печенето,трябва да са с мека вътрешност.След като ги извадим оставяме напълно да се охладят преди да ги поставим в кутия за бисквити.Божествени са!Опитайте!
До следващият път,обещавам да е скоро!Благодаря на моите читатели в България!